Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
   
Címlap
Rólunk
Galéria
GPS / Térkép
Hírek
Szállás-étkezés
Sajtószoba
Kapcsolat
Zöld út Háromszéken

ZOLDUTLOGO siglaHáromszék első, több célnak megfelelő zöld útját kezdik kialakítani, a száz kilométeres szakasz szeptemberre készül el — hangzott el a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) sajtótájékoztatóján.
A Sepsi Zöld úton kerékpárral, gyalog, illetve lóháton is lehet majd közlekedni, a megyeszékhelyt körbefogó út több településen halad át, s számos kulturális, természeti érték megtekintésére teremt lehetőséget.

Bereczki Kinga, a CIVEK elnöke elmondta: távlati céljuk, hogy egész Háromszék fedett legyen hasonló útszakaszokkal. Tulit Zsombor, a program technikai felelőse megjegyezte: a nyomvonal egy nagy körtúrához biztosít lehetőséget, amely sportot, helyismeretet és egészséges életmódot jelent; a zöld utat nem profi bicikliseknek, hanem szélesebb rétegnek, családok kikapcsolódásának szánják. Furus Levente ötletgazda kiemelte: térségünk jól belátható a gyönyörű útról, mely civil szervezetek összefogásával valósul meg, de az érintett önkormányzatok is támogatják. Gaál Sándor, a Romániai Magyar Cserkészszövetség elnöke megjegyezte: fontos, hogy a jelzőtáblák készítésébe (összesen 140 háromnyelvű tábla segíti majd a tájékozódást) bevonják az érintett településeken élő gyermekeket is.

Háromszék napilap

 
Hírek
 
Honlap támogatója / Pagină finanţat de / Support by: