Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
   
Címlap
Rólunk
Galéria
GPS / Térkép
Hírek
Szállás-étkezés
Sajtószoba
Kapcsolat
Sepsiszentgyörgy - Árkos - Köröspatak - Zalán

sepsizoldut 5Sepsiszentgyörgy - Árkos - Köröspatak - Zalán

Útszakasz látnivalói:

Sepsiszentgyörgy: Szent József Római katólikus templom, Székely Nemzeti Múzeum, Tamási Áron Színház, Gyárfás Jenő Képtár, Bod Péter Megyei Könyvtár épülete, Erzsébet park, 1848-as oroszlános emlékmű, Lábas Ház., Református Vártemplom. A Kálvin tér, a Sepsi Zöld Út kiíndulópontja, az útvonalon található Baróti hegység gombáit bemutató tábla.

Árkos: Unitárius műemlék vártemplom, Református templom, Szentkereszty kastély és érdekes fafajokból álló arborétuma, Községháza és az előtte található emlékpark, Barabás lovarda, Bálint Zoltán Bástya Múzeuma és gyűjteménye.

Sepsiköröspatak: Római katolikus műemléktemplom és harangja, Református és Unitárius templomok, gróf Kálnoky család ősi kastélya és lovarda. A Vadas-erdő lábánál (a központtól 2,5 km -re) pisztrángtenyészet található. Fenn a tetőn áll a Vadas Cserkészpark, az ország egyetlen ilyen jelegű létesítménye. Innen indul  a ZERO elnevezésű hegyi kerékpárútvonal, valamint több tanösvény.

Kálnok: Református műemlék templom és harangláb, Unitárius templom és harangláb, Dr. Bedő Albert síremléke, több száz éves tölgy a helyi temetőben. A helységben kerékpárkölcsönző található, érdeklődni a református papilakon lehet.

Zalán: Református műemléktemplom, Séra kúria

 
Hírek
 
Honlap támogatója / Pagină finanţat de / Support by: